איך בוחרים בוצ'ר או קרש חיתוך?

שלמה מימון

שלמה מימון

אמן בעץ

דבר ראשון תמיד כדאי לדעת מהו סוג העץ שממנו המוצר שלך עשוי.
ישנם שני קטוגוריות ברמות הצפיפות הקושי והחוזק של עצים.

"עצים רכים" המוכרים שבהם הם: אורן, ברוש ,ארוקריה, ארז, צפצפה.
"עצים קשים" המוכרים שהם הם אלון, מהגוני, מייפל, טיק, איפאה, אגוז שחור, אגוז אמריקאי ואפריקאי, דובדבן ואקליפטוס.
ישנם עצים שהם פחות מוכרים, אך בהם טמונה הטקסטורה היפה ביותר והמיוחדות הכי גדולה, לדוגמא: סיסם הודי(rosewood) , ינבוט, שיטה, זית, שלתית מקומטת(פלוטיפוריום) , אלון התבור.

לקרשי הגשה ובוצ'רים אנו תמיד נחפש את העצים מהסוג הקשה ביותר מצד אחד, ומצד שני גם את היפה ביותר, שאלו העצים האחרונים שעליהם כתבנו.
מספר סיבות למה דווקא עץ קשה: ברגע שסוג העץ עצמו הוא בעל צפיפות סיבים גבוהה והוא דחוס, כך יהיה קשה יותר לסכין לחרוץ בו חריץ, וכידוע, במקום שיש חריץ, יש לכלוך, ואת זה אנחנו לא רוצים בבוצ'ר שלנו.

דבר שני בבחירת הבוצ'ר המושלם שלך הוא כמובן החיבור האישי שלך לטקסטורה של העץ וליופי שבו.
הדבר השלישי אותו נרצה לדעת, הוא מהו הגימור אשר יישמו לי על המוצר, ישנם מספר שמנים אשר שומרים על המוצר (לא, שמן זית הוא לא אחד מהם…) אבל זה כבר מאמר אחר…

מה שחשוב בסוג הגימור הוא שהוא יהיה טבעי, ויהיה מאושר לשימוש במגע עם מזון, כי אף אחד מאיתנו לא ירצה לאכול רעלים למיניהם, לכן כל סוגי הלכות למיניהם אינם מתאימים..

ועכשיו, אחרי שאתם יודעים בדיוק מה אתם מחפשים, פשוט תיכנסו ותבחרו את אחד מהבוצ'רים המדהימים שלנו.. אנחנו כאן בשבילכם!